Jouw talent in beeld

Wat heb jij nodig?

Wat heb jij nodig om te leren?

Wanneer we naar een nieuwe school gaan dan maken we keuzes. Je ouders deden dat misschien al voor je basisschool. Jijzelf deed het al voor de middelbare school en nu bij een beroepsopleiding doe je het echt helemaal zelf. Je gaat op zoek naar een school die bij je past.

Wanneer je een studiekeuze maakt, dan ga je eerst bekijken wie je zelf bent en wat je interesses zijn. Je onderzoekt opleidingen die hierbij passen en waarmee jij later mogelijkheden voor jezelf ziet. Toch kan bijvoorbeeld de ene HBO ICT ervoor zorgen dat jij gaat stoppen, terwijl een andere HBO ICT jouw glansrijk gaat laten slagen. Dat heeft alles te maken met de ideale leeromgeving!

Soms is deze leeromgeving nog belangrijker dan de inhoud zelf.

Wat is dat: Ideale Leeromgeving?Gratis stockfoto met aan het leren, anoniem, boekomslag

Wanneer je gaat leren heb je verschillende omstandigheden die maken dat jij gaat leren.

Sommigen van ons zijn denkers, anderen meer doeners.

Sommigen werken heel graag alleen en anderen veel beter samen.

Sommigen hebben veel vrijheid nodig, anderen veel meer structuur en voorspelbaarheid.

Sommigen willen graag warme open docenten, anderen liever heel inspirerende vakmensen.

Als je echter eenmaal start aan een opleiding heb je niet altijd de kans om deze omstandigheden nog aan te passen. Dus wat past er bij jou? Hoe leer jij ook thuis bijvoorbeeld het fijnste?

Foto Van Mensen Die Elkaars Handen HoudenWat is jouw ideale leeromgeving?

Als jij bovenstaande vragen leest, wat denk je dan al zelf? Schrijf jouw woorden eens voor jezelf op en bespreek deze eens met minimaal 3 anderen. Je ouders weten bijvoorbeeld prima bij welke leerkrachten het vroeger goed of minder goed ging. Ook mentoren en de juiste docenten kunnen je hierbij helpen.

Je vrienden laten je misschien zelf denken over de verschillen tussen jullie? En wat voor omstandigheden zoek jij vrijwillig met hobby’s of vrienden op? Welke rol neem jij dan in?

Als je dit van jezelf weet, vergeet dan niet om jouw opleiding hier ook aan te toetsen. Kijk evt even verder naar andere scholen die jouw opleiding aanbieden? Of moet je dan misschien toch voor een andere opleiding kiezen?

Kom je er niet uit, dan help ik je graag.

Samen kunnen we in gesprek en met behulp van #TMA precies jouw ideale leeromgeving en mogelijkheden in kaart brengen. Ik kan ook samen met je bekijken hoe jij hier een opleiding op toetst of vindt.

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl