Jouw talent in beeld

Toekomst twijfels?

Toekomst twijfels?

Vaker in je leven sta je voor een keuze. Hoe ga je verder met je studie, baan of leven?

Doe jij wat je leuk vindt? Doe jij wat je goed kunt? Kun je leren en ontwikkelen waar jij interesse in hebt?

Heel veel jongeren in alle leeftijden kampen met vragen over hoe ze nu weer verder moeten. Je situatie verandert vaak snel en je hebt nog veel keuzes. Je kunt vaak nog een volgende opleiding doen en fulltime student blijven. Je kunt ook kiezen om te gaan werken en ‘de grote mensen wereld’ in te stappen. Je zit in jouw eerste baan, maar voelt niet meer de uitdaging die je wilt.

Ik weet zelf nog heel goed hoe ik met deze keuzes heb geworsteld. Steeds, voornamelijk op gevoel, maakte ik dan weer een keuze. Vaak een tijdelijke keuze. Een aantal maanden naar het buitenland, een 2 jarige studie, weer een paar maanden buitenland, een tijdelijke parttime baan….. op deze wijze heb ik mijn studentenleven nog lang kunnen rekken.

Alle fases en keuzes volgen elkaar op. Soms maak je ze onbewust en vanzelf, soms heb je veel twijfels. Moeilijk wordt het wanneer jouw twijfels ertoe leiden dat er niks gebeurd. Als je bevriest omdat je het gewoon niet weet. Als je je verliest in nevenactiviteiten omdat de grote keuzes als te ingewikkeld voelen.

Wat past er nu bij jou? Wat is er voor jou belangrijk om deze keuzes te maken?

Soms is het gewoon heel belangrijk om de rust te nemen en jezelf weer even goed te leren kennen. Om jezelf even los te zien van de andere mensen in je omgeving. Want door jouw familie, jouw werkgever, door jouw leeftijdsgenoten, word je toch steeds gezien door een gekleurde bril. Alleen jij kunt uit al jouw delen van jouw eigen ik een compleet beeld vormen.

Dit kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld:

  • Een tussen (half) jaar.

Als je een lange tijd even geheel iets anders gaat doen, een tussenjaar neemt, dan leer je ook jezelf weer van een andere kant zien.

  • Gesprekken met bedrijven en recruiters, totdat jij voelt dat je ergens op de goede plek bent. Het kan voor iemand werken, maar het kan ook veel energie vergen. Je kunt soms ontzettend onzeker worden omdat je niet weet wat je eigenlijk zoekt.
  • Je zoekt een loopbaancoach. Iemand die jou helpt om eerst goed naar jezelf te kijken, eerst een nieuw plan te maken en je dan vol vertrouwen de volgende stap laat zetten. Je laat je helpen om een keuze te gaan maken waar je voor langere tijd ook mee vooruit kunt. Waar je trots op bent.

KICKOR

Als loopbaancoach voor jongeren help ik hierbij. We nemen samen de tijd om jouw talenten en drijfveren in kaart te brengen. We onderzoeken waar jouw talenten en competenties vandaan komen en hoe je die wilt laten groeien. ALs we werken met KICKOR start jouw traject met een gratis intakegesprek. Hierna maken we een keuze voor een traject.

KICKOR start met een online talentenscan. Daarna volgt een analysegesprek waarin we jouw scan samen bespreken. In meerdere gesprekken daarna kunnen we aan de slag met jouw toekomstbeeld.

Deze methode is geschikt voor alle jongeren met loopbaanvragen. Werkend of studerend.

We gaan het gesprek aan om jouw eigen stappen duidelijk te krijgen.

Met de KICKOR talentenscan en competentieanalyse hebben we samen een goed uitgangspunt voor jouw toekomstanalyse. Wil je meer weten, bel me dan eens en plan een afspraak voor een gratis kennismaking.

 

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl