Jouw talent in beeld

Associate Degree & jij?

Wat is een Associate Degree?

Sinds enkele jaren zijn er steeds meer opleidingen op het HBO die een Associate Degree aanbieden. Een associate Degree is een 2 jarige HBO opleiding die jou opleidt zodat je praktisch maar wel met verantwoordelijkheid aan het werk kunt. Het is een opleiding waarin je de theorie op HBO niveau  gelijk gaat toepassen.

Waar volg je een Associate Degree?Zwart Witte Laptop

Associate Degrees worden zowel aangeboden door de reguliere HBO instellingen als door particuliere aanbieders zoals NCOI of Scheidegger. Ook zie je ze zowel in deeltijd als in voltijd.

Niet alle opleidingen hebben een Associate Degree, maar in vele richtingen is er wel één te vinden. Je vindt ze allemaal op een rij via  deze link.

Start je met een Associate Degree aan een reguliere HBO, dan wordt je gewoon student en heb je dus recht op een OV en studiebeurs.

Wat kan ik er mee?

Een associate degree is vaak een verdieping op een MBO opleiding, maar kun je ook starten wanneer je van de Havo komt. Je hebt dan vooral een kortere periode waarin je bezig bent met jouw ontwikkeling en kunt na je Associate Degree wel gewoon aan de slag. Je solliciteert dan op functies waarin MBO+ wordt gevraagd.

Bevalt de opleiding je heel goed, dan kun je altijd doorstromen in het HBO en rond je dat alsnog af binnen 2 jaar.

Toch niet zeker? Golden Bridge, New York

Ben jij klaar met een MBO, wil je wel nog verder leren, maar is een Associate Degree toch een stapje te ver? Dan kan het ook fijn zijn om te kijken naar de leer-werktrajecten binnen verschillende werkgevers of kun je via een instelling als Capabel, NTI, LOI, NCOI ook verkorte cursussen, hbo propedeuses halen. Die combineer je dan wel met een baan en inkomen vanuit je huidige mogelijkheden. Natuurlijk kan ook een tweede MBO je helpen om jezelf te verbreden.

Welke keuze maak jij?

Dat beslis je natuurlijk alleen maar zelf. Maar wil je graag de steun en inzichten om tot keuzes te komen die echt bij je passen.

Neem dan eens contact op en ik help je graag 06 41778211. Appen mag 🙂

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl