Jouw talent in beeld

Hoe kies jij?

Keuzes voor je toekomst beginnen we in Nederland bewust zelf te maken vanaf groep 8.

Dan ga je voor het eerst kiezen voor een middelbare school.

Het is vaak het eerste moment waarop jij zelf wordt gevraagd een grote beslissing te maken.

Als onderzoeksvraag in jouw keuzeproces, vraag ik je daarom: Hoe heb jij die keuze gemaakt?

Koos je voor een middelbare school:

  • Welke dicht in de buurt lag en daarom makkelijk of praktisch
  • waar ook je vrienden naartoe gingen, zodat niet alles veranderde.
  • die een programma had dat jou heel erg aansprak?

Zelf koos ik voor mijn middelbare school omdat deze ieder jaar ‘De culturele avonden’ organiseerde. Ik zag mezelf gelijk ook daaraan meedoen. Ik wilde ook dat podium in de Maaspoort in Venlo heel graag bekleden. Een keuze die ik vanuit mijn hart maakte, vanuit passie en interesse, een keuze vanuit gevoel. De school zelf was iets verder weg, sommige vriendinnen gingen ook, maar dat was voor mij niet doorslaggevend.

Iedereen kiest echter op een andere manier.

Ik onderzoek samen met de jongeren die ik begeleid hun keuzestijl en hun keuzebelemmeringen. Wat houd ze tegen om te kiezen? Wat heb je nodig om je hierdoor niet tegen te laten houden?

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl