Jouw talent in beeld

1 Oktober, Wat betekent dat?

Super, de start van een nieuw schooljaar is net begonnen. De eerste weken heb je net meegemaakt. Je had er echt heel veel zin in, maar jouw beeld van de opleiding klopte misschien niet. Weet jij waar het aan ligt?

Als je in deze periode van het jaar al twijfels hebt, zoek dan in ieder geval de hulp van jouw trajectbegeleider/ mentor/ SLB ‘er gelijk eens op. Deze kan je helpen met het onderzoeken van de twijfel en in een gesprek kom je er beter achter of deze twijfel misschien terecht is. Soms kunnen ze je ook helpen om iets te verbeteren, waardoor je de opleiding nog een kans kan geven.

Uitschrijven?

Zomaar opgeven is niet een aanrader, maar wat als je echt niet op de juiste plek zit?

De datum van 1 oktober is dan wel een belangrijke om in de gaten te houden. Schrijf je je nog uit vóór 1 oktober, dan hoef jij namelijk geen lesgeld te betalen. De precieze regeling kun je vinden op : https://duo.nl/particulier/lesgeld/uw-inschrijving-bij-school.jsp

Maar wat dan wel?

Als je je gaat uitschrijven is het wel heel slim om een nieuw plan te hebben. Misschien had je al twijfels over een andere opleiding en wordt dit nu jouw eerste keuze.

Ook kun je er voor kiezen om met behulp van jouw onderwijsinstelling of met behulp van een studiekeuzecoach (in een normaal traject of in  een intensieve ochtend of middag) al heel snel naar een nieuw plan toe te werken. Als je snel een andere opleiding weet, dan zou je je nog kunnen inschrijven. Veel opleidingen, die nog ruimte hebben, kunnen jou nog in laten stromen. Je hebt dan wel een paar weken gemist, maar kunt dit nog inhalen. Je nieuwe medestudenten hebben het net door en kunnen jou snel helpen om nog mee te doen 😊 Geef niet gelijk op, ga er dan gewoon voor.

Misschien even niet studeren. Tussenjaar?

Soms is het ook heel lastig om ineens snel te switchen. Je baalt ontzettend, want je bent niet lekker in je nieuwe klas gewoon op pad. Het was echt veel fijner voor jou geweest als je niet die tegenslag had. Maar helaas, je hebt deze tegenslag wel én is het aan jou om er weer iets goeds van te maken. Misschien is het ook voor jou een kans om te gaan werken, reizen en een nieuwe keuze juist nog beter te onderzoeken. Een tussenfase als deze kun je op veel manieren inrichten. Door te werken, reizen, vrijwillige ervaringen en met zelfonderzoek. Een tussenjaar met nieuwe ervaringen kan je heel veel opleveren.

Ga je in de buurt aan het werk? Dat is een prima plan. Je leert er heel veel van en ontdekt ook daar weer dingen uit.

Wat je ook precies wilt doen in deze fase, vergeet je niet ook te richten op een nieuwe fase. Probeer je te herpakken en haal je energie omhoog door te onderzoeken wat je wel écht wilt. Ervaren en onderzoeken. Doen en bedenken.

Wil jij starten aan een nieuwe opleiding?

Als je zeker weet dat jij wel weer verder wilt leren, dan is de agenda toch nog iets om in de gaten te houden. De nieuwe inschrijfdata komen snel en de aanmelding voor numerus fixus studies is vanaf 1 oktober al weer geopend. Even achteruit  hangen en denken dat de wereld vanzelf naar jou toekomt, dat is er nog even niet bij 😊 Dus…laat je helpen. Maak een nieuw plan en zie de toekomst weer helder voor ogen.

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl