Jouw talent in beeld

Annelies Hovestad

Ieder mens verdient een plek om gelukkig te zijn en verder te ontwikkelen. Iedereen verdient een plek die steunend en helpend is in dit proces. Ik sta er voor om iedereen hierbij te kunnen helpen.

Soms heb je die steun in je rug namelijk gewoon even nodig. Soms is die steun niet vanzelfsprekend voor handen.

Als twintiger leerde ik al vroeg om zelf slim na te denken over mogelijkheden. Ik studeerde aan de PABO en later HBO Pedagogiek en combineerde dat met allerlei baantjes en ervaringen die mij als persoon rijker maakte. Tijdens mijn opleidingen was ik er steeds op gericht hoe men in onderwijs en zorg het belang van het kind en zijn ontwikkeling voorop kon stellen.

Altijd heb ik mijzelf bezig gehouden met het leerproces en de ontwikkeling van mensen. Na mijn verschillende HBO studies en werk in loondienst binnen onderwijs en Jeugdzorg, houd ik mij nu als zelfstandige bezig met het coachen bij loopbaankeuzes en studiekeuzes.

Vanaf 2016 ben ik mij met diverse coach-opleidingen verder gaan specialiseren tot loopbaan en studiekeuzecoach. Door ervaring en voortdurende bijstudie blijf ik mezelf sindsdien professionaliseren. Deze continue ontwikkeling, vanuit intrinsieke motivatie en pure passie, gun ik iedereen.

Sinds 2018 heb ik mijn eigen praktijk, voorheen genaamd Rubik Coaching.

Naast deze eigen praktijk werk ik als studentadviseur in een grote MBO instelling.

Visie

In onze kindertijd hebben velen geleerd om het uiterste uit jezelf te halen. Zowel op school als in vrije tijd is onze maatschappij erop gericht om zoveel mogelijk talenten te benutten. Het is ons niet altijd geleerd om ook onze momenten te nemen om te kunnen bezinnen of om dingen op eigen tempo aan te pakken.

Toch sta je in je kindertijd heel dicht bij je ware ik. Je bent nog nauwelijks beinvloed door de omgeving om je heen. Soms wordt je wel langzaam gestuurd of beperkt door je omgeving. Niet iedereen krijgt dezelfde kansen tot ontwikkeling. Jouw ware ambitie en talent liggen echter wel verscholen in jouw ware ik en zoeken een weg om tot ontplooiing te komen.

Binnen mijn coaching ga ik op zoek naar jouw levensverhaal en gaan we daarin samen op zoek naar de belangrijkste drijfveren, talenten, waarden, normen en verwachtingen. We duiken samen in jouw dagelijks leven en netwerk.

Door middel van gesprek en oefening, zowel binnen als buiten, creëren we ruimte en inzicht om keuzes te kunnen maken.

In de coaching ga ik samen met jou kijken naar je ideale wereld en welke aspecten er in die wereld belangrijk zijn voor jou. Tegenover deze wereld zet ik echter ook met jou de realiteit, want dromen is goed en dromen helpt, maar een droom verwezenlijken gaat maar zelden in 1 keer. Graag blijf ik met jou daarom ook dicht bij de realiteit en denk ik dat je aan het einde van de coaching al veel geholpen bent met een aantal eerste plannen in de voor jou goede richting.

Als coach ben ik Erkend Loopbaanprofessional via NOLOC en aangesloten als coach bij KICKOR.

Waaiend aan de kust, rennend door de duinen, mijn hoofd even leeg en genietend van het moment. Tijd is relatief, voor alles een eigen moment. Wat is jouw moment?

Ben je benieuwd naar hoe ik aankijk tegen talentontwikkeling. In het vakblad Profiel Actueel verscheen in juni 2020 mijn artikel:  Visie op talentontwikkeling

Waterpoort 32
5662 VL Geldrop
06 41778211 info@studiekeuzegeldrop.nl