Studiekeuze

Wil jij jouw studiekeuze gemotiveerd maken? 

Maar lukt dit nu niet goed.  

Dan ben je nu op de goede weg.

In mijn werk kom ik veel jongeren tegen die het moielijk vinden om een studiekeuze te maken. Soms heeft het te maken met concentratie en tijd, soms hebben ouders en school gewoon even niet voldoende kennis of tijd, vaak is ook het aanbod zo groot dat je het gewoon niet overziet.

Er zijn meerdere redenen waarom jongeren hulp zoeken van een studiekeuzecoach. Wil je weten waarom het helpt?

  • Ik heb echte tijd en aandacht voor jou.
  • Ik geef je overzicht over de mogelijkheden die bij je passen
  • Ik help je stap voor stap te kiezen voor wat bij je past.

Ik zorg dat jij een keuze gaat maken waar je achter staat.

Hoe doe ik dat?

In 3, 5 of 7 gesprekken werken wij met oefeningen die jou helpen om jezelf beter te leren kennen, je eigen wensen goed duidelijk te krijgen en om deze te koppelen aan mogelijkheden die bij jou pasen.

Ieder studiekeuzetraject bestaat uit 4 fases die jij met mij samen doorloopt.

1. Oriënteren op jezelf. We maken een overzicht van wie je bent, wat je belangrijk vindt en wat je goed kan. Soms gebruiken we hierbij de KICKOR Talentenscan. Deze geeft inzicht in jouw talenten en drijfveren.

2. We onderzoek van jouw kennis en voorkeuren van beroepen en sectoren. Wat voor toekomstbeeld past er bij jou? Soms gebruiken we hierbij een studiekeuzetest.

3. Je gaat je verdiepen in een aantal opleidingen die lijken aan te sluiten. Ik help je om passende opleidingen te vinden en help je om deze goed te onderzoeken. Past deze opleiding echt bij je? Kortom: Je gaat een opleiding ervaren en leren vergelijken met jouw wensen.

4. Besluiten.

Na ieder gesprek krijg je van mij altijd een opdracht mee naar huis. De gesprekken zijn jouw leidraad, het studiekeuzeproces doorloop je zelf. Zo werken we stap voor stap naar jouw studiekeuze.

Wat krijg jij?

Een vrijblijvende kennismaking,

Coaching gesprekken die jou écht gaan helpen.

Een keuze uit het wel of niet gebruiken van een persoonlijkheidstest of een studiekeuzetest.

Uiteindelijk heb jij 3 gemotiveerde keuzes en kun jij gaan beslissen.

Je hebt je hele keuzeproces en de eventuele uitslagen van onderzoeken netjes op papier.

Waar?

Studiekeuze Geldrop biedt studiekeuzecoaching en loopbaancoaching in regio Eindhoven, Geldrop en Helmond. De gesprekken vinden plaats in Geldrop, online, buiten of bij jou thuis.

  • Ik wist echt niet wat ik moest kiezen.
    Ik vind zoveel dingen leuk! Annelies heeft de tijd genomen om door echt te kijken naar de dingen die ik vroeger al leuk vond en nu nog steeds. Ze wilde me ook echt leren kennen en kon goed meedenken in wat er bij mij zou passen. Het was heel fijn om zo steeds meer af te strepen.

  • Op het VMBO koos ik voor een opleiding zonder echt na te denken. Ik was echter minder ‘sociaal betrokken’ als dat een sociale studie van mij vroeg. In mijn eerste jaar stopte ik daarom na mijn eerste stage. Nu kies ik voor MBO 4 Hotelmanagement. Ik kan hier heel sociaal maar ook ondernemend zijn. Ik vind het fijn dat ik straks meer met volwassenen en minder met kinderen ga werken. Ik heb er zin in!